tekst en redactie

Smit Publicaties: 06 51 841 339 of info@smitpublicaties.nl

Over Smit Publicaties

Smit Publicaties is een allround tekst- en redactiebureau. Het schrijven van goed leesbare verhalen en het bedenken van aansprekende communicatie-uitingen staan centraal.

Mijn naam is Klaas Smit en ik werk sinds 1994 in de uitgeefwereld. Ik was jarenlang hoofdredacteur van pc-tijdschriften en de website van de Consumentenbond. Ik kan goed organiseren, maar zelf artikelen schrijven, verhalen optekenen van anderen en boeken maken over mooie avonturen vind ik veel leuker. Dat is wat ik doe en dat is waarmee ik bedrijven, organisaties en stichtingen help om hun verhaal onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Dat ik in de vorige eeuw Nederlandse taal- en letterkunde heb gestudeerd in Groningen, helpt daarbij. Wat zeker helpt, is mijn oprechte interesse in verhalen van anderen.

Creatief, doelgericht, duidelijk en makkelijk leesbaar, deze woorden zijn van toepassing op wat ik doe, wie ik ben en hoe lezers mijn teksten ervaren. Ik houd van schrijven, van het vertellen van verhalen. Dat blijkt uit de vele artikelen die ik heb geschreven voor tijdschriften, kranten en websites. Ook mijn boeken laten zien hoeveel plezier ik beleef aan het schrijven ervan. Kijk eens rond op mijn site en zie de voorbeelden.

Achter alles en iedereen gaat een verhaal schuil. Vaak een onvermoed verhaal en daardoor bijzonder. Ik haal die verhalen graag boven water en maak ze wereldkundig. De lezers van deze verhalen bied ik zo een aangename tijd en nieuwe inzichten die kunnen inspireren. Bedrijven kunnen met hun verhalen laten zien wat er allemaal nodig is voordat ze een product of dienst leveren. Vertellen over je geschiedenis, over je wortels, hoogtepunten en stroeve momenten, brengt een bedrijf tot leven. De waardering voor de mensen die het bedrijf maken en gemaakt hebben, neemt zo toe.

Heb je een project of activiteit waarvoor je aandacht wilt bij het grote publiek, neem dan eens contact op. Ik verzorg voor meerdere partijen de publiciteit. Na het opstellen van een communicatieplan, doe ik ook al het handwerk zoals het schrijven van de uitingen. Persberichten, artikelen, social media posts, brieven, interviews of wat er maar nodig voor free publicity, ik maak ze en zorg ervoor dat je doelgroep wordt bereikt.

Wil je meer weten? Wil je eens verkennen of we wat voor elkaar kunnen betekenen, neem vrijblijvend contact met me op. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking.

 

 

Jan Willem Hoorn

“Voor de reis van de palingaak Korneliske Ykes II wilde ik heel graag dat Klaas Smit van Smit Publicaties de PR zou verzorgen. Klaas is een aanpakker en neem initiatieven. Voor het eerst in 80 jaar gaat in 2019 de palingaak weer naar Londen en Klaas kent de media die we nodig hebben om aandacht te vragen voor deze reis. Artikelen schrijven, folders, flyers, facebook en contacten leggen met de pers, ik kan dat met een gerust hart aan Klaas overlaten.”

www.palingaaklondon.nl

Wibo Koole

“Klaas heeft een vlotte pen en kan helder complexe zaken verwoorden. Hij kan niet alleen goed schrijven, maar heeft ook inzicht in wat organisaties nodig hebben. Hij denkt vanuit de doelgroep,  ontwikkelt creatieve concepten en presenteert concrete plannen. Klaas snapt de techniek achter websites, adviseert over het interactie-ontwerp en kan ontwerpers en bouwers prima aansturen. Wat Klaas inbrengt, was precies wat wij misten.”

www.centrumvoormindfulness.nl

Jack van den Berg

“Wanneer ik een tekst nodig heb, dan bel ik Klaas Smit van Smit Publicaties. Klaas verdiept zich ik wat ik wil en wat ik bedoel. Hij maakt daar vervolgens een veel helderder verhaal van dan ikzelf kan. Telkens weer denk ik: “Ja, dat is nou precies wat ik wilde zeggen.” Ieder zijn vak, denk ik dan en Klaas zijn vak is goede teksten kunnen schrijven. Dit was voor mij aanleiding om Smit Publicaties aan te bevelen bij Reekers Watersportbedrijf.”

www.friesetjottervloot.nl